1e Repaircafe 1 februari 2018
Bert Schierboom
Henk Teeuw
ONS TEAM
Wim Radstake
We beschikken over een team van specialisten die prima in staat zijn allerlei artikelen die defect zijn te repareren. Ze zitten klaar om u te helpen.
Henry Plant
Hoe ?

Het Repair Café brengt daar verandering in! Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!
Over het Repaircafé Zelhem

Het Repair Café in Zelhem is een initiatief van de Stichting De Boerderij Zelhem. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciëns, computer deskundigen, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Er zijn een aantal huisregels die in het Repair Café worden gehanteerd.

Waarom ?

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.
Wat ?

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en - vaardigheden op allerlei terreinen.

CONTACT
Adres
Stichting M.Z.W.
"De Boerderij"
Meeneweg 4 
7021 HN Zelhem
Telefoon
0314-623286
Email
info@deboerderij.nl
Kleding en Textiel
Een kapotte broekzak, of de zoom uit de broek, misschien een nieuw kniestuk ? Wij doen ons best de  kleding of textiel te herstellen.
Wat repareren wij ?

Over het algemeen zijn wij vaak in staat een product te herstellen wat defect is. Echter kunnen wij geen garantie geven dat het ook altijd lukt om een defect product te repareren.
Meubels
Over het algemeen zijn wij in staat om kleine mankementen of schades aan klein meubelen te repareren.
Fietsen
Wanneer het voor u lastig vindt om een reparatie aan uw fiets uit te voeren, kunt u bij het repaircafe terecht om te kijken of er een reparatie mogelijk is.  
Houten voorwerpen
Vaak zijn zijn wij prima in staat om houten voorwerpen te repareren. Uiteraard hangt het af van de soort en omvang van de schade.
Computers
Een computer repareren is over het algemeen een lastige klus. Als je met je computer komt kunnen we altijd een analyse uitvoeren en daarna bepalen of er een reparatie mogelijk is.
Elektrische apparaten
Ook voor elektrische apparaten kan het repaircafe kijken of een reparatie mogelijk is voordat u definitief het apparaat weg wilt gooien. Uiteraard kunnen we geen garantie geven, maar proberen samen met u het defecte apparaat te repareren.